SPREKERS
-
Frank Smallegange
Als sprekers trainer combineert Frank zijn gedegen kennis van de zakelijke wereld (hij werkte zelf jaren voor bedrijven als Ahold, KLM en General Electrics) met elementen uit de wereld van story telling en improvisatietheater. Een training begint met het aanscherpen van je boodschap. Als die staat gaat hij op zoek naar de vorm die deze boodschap optimaal ondersteunt.
Frank gelooft hierbij niet in trucjes die altijd werken, maar wel in vormen die bij een spreker en diens boodschap passen. Daarnaast is hij ervan overtuigt dat elke spreker een fantastisch publiek verdient.
-
Joseph Janosky
Dr. Joseph Janosky is momenteel werkzaam als Assistant Professor aan Lasell University in Boston, Massachusetts, en als Chief Executive Officer van Benchmark Health Partners. Hij geeft internationaal lezingen over het voorkomen van sportblessures en het bevorderen van de gezondheid van atleten. Daarnaast bekleedt hij leidinggevende functies bij de American Public Health Association, de European Sports Medicine Associates, de National Council of Youth Sports, de Coach Safely Foundation en de Pediatric Research in Sports Medicine Society.
-
Frank Smithuis
Frank Smithuis, MSc, is musculoskeletaal radioloog in het Amsterdam UMC, locatie VUmc. Als lid van het ACES-team heeft hij veel ervaring in het diagnosticeren van allerlei soorten sportblessures.
Daarnaast heeft Frank Smithuis een grote interesse in onderwijs. Hij geeft lezingen voor studenten, artsen in opleiding en medisch specialisten die zich bezighouden met het bewegingsapparaat. Hij is een veelgevraagd en ervaren spreker, zowel nationaal als internationaal.
Hij is mede-eigenaar van de website www.radiologyassistant.nl, een belangrijk hulpmiddel in radiologie-onderwijs over de hele wereld.
-
Stijn Geraets
Stijn Geraets, MSc, is (kinder)orthopeed bij Anna TopSupport en behandelt haast uitsluitend patiënten met knieklachten. Ongeveer de helft van zijn patiënten is kind. Je mag Stijn ’s nachts wakker bellen voor een kinderknieletsel. Een knieletsel op kinderleeftijd heeft zoveel impact: groei, recidief kans, spelen, sporten en later gewoon kunnen werken. Daar zet hij zich graag iedere dag weer voor in.
Het mooie aan werken bij Anna TopSupport is dat de kinderen in een multidisciplinair team conservatief, operatief en tijdens de revalidatie begeleid kunnen worden. Samen met een super enthousiast team aan (kinder)fysiotherapeuten kunnen we zo de zorg zo optimaal mogelijk maken. Ook als de operatie al achter de rug is.
PS. Gelukkig ontstaan de meeste kinderknieletsels overdag ;)
-
Linda van den Berg
Dr. Linda van den Berg is sinds 2018 werkzaam in het Erasmus MC – Sophia Kinderziekenhuis. Als enige sportarts in Nederland richt zij zich volledig op kinderen. Ze vindt het mooi om kinderen die niet kunnen sporten door klachten, zoals bijvoorbeeld een blessure, pijn op de borst of benauwdheid, te helpen zich beter te voelen en uiteindelijk het sporten weer op te pakken.
Naast haar klinische werk doet Linda onderzoek naar, en begeleid ze kinderen met een chronische ziekte, zoals hart- en/of longafwijkingen, stofwisselingsziekten, spierziekten en kinderen met darmziekten, om ondanks hun ziekte toch actief te zijn en/of te sporten.
-
Tom Patt
Dr. Tom Patt is orthopedisch chirurg bij de Bergman Kliniek in Rotterdam, en is gespecialiseerd in artroscopische knie chirurgie.
Sinds 2010 richt Tom Patt zich op het voorkomen van knieblessures bij kinderen en adolescenten. Hij is voorzitter van ESSKA-ESMA (2024-2026) en leidt de 'Guardians of the ACL', een preventiewerkgroep binnen de ACL Study Group. Daarnaast heeft hij samen met dr. Henrique Jones uit Portugal het ESMA-programma 'Prevention for All' ontwikkeld.
Tom Patt heeft meer dan 50 publicaties, waaronder peer-reviewed artikelen, boekhoofdstukken en consensus statements, met een focus op de preventie van VKB-blessures, behandelingstechnieken en revalidatie. Zijn werk wordt in heel Europa erkend vanwege de impact op de sportgeneeskunde en orthopedie bij kinderen, en hij werkt samen met vooraanstaande instellingen om veiligere sportdeelname in deze leeftijdsgroep te stimuleren.
-
Joyce Versteeg
Joyce Versteeg, MSc, is sportfysiotherapeute met als expertisegebied knie- en enkelrevalidatie. Zij rondde in 2013 haar opleiding tot fysiotherapeut af in Eindhoven en behaalde vervolgens haar masterdiploma tot sportfysiotherapeut in 2017 aan de HU in Utrecht. Van 2012 tot 2024 is Joyce werkzaam geweest voor de KNVB, waar zij binnen het vrouwenvoetbal diverse jeugdteams heeft begeleid. Zo is zij enkele jaren de teamfysiotherapeut van o.a. nationaal 019 vrouwen en PSV vrouwen geweest. Vanuit deze ervaring heeft Joyce een bijzondere interesse op voetbalgerelateerde blessures en het revalideren van jeugdige sporters.
-
Sanne Jansen-Aarts
Sanne Jansen-Aarts, MSc, is kinderfysiotherapeut en kinderbekkenfysiotherapeut bij Anna Topsupport en in het Anna Ziekenhuis. Bij Anna Topsupport werkt ze voornamelijk met jonge sporters met uiteenlopende orthopedische klachten, waarbij veelal sprake is van complexere problematiek. In het Anna Ziekenhuis is ze werkzaam op de kinderafdeling, de couveuse afdeling en op de polikliniek fysiotherapie. Op de kinderafdeling komt ze als kinderfysiotherapeut bijvoorbeeld na een voorste-kruibandreconstructie bij kinderen aan bed om uitleg te geven over het te volgen revalidatiebeleid en om het mobiliseren met krukken te oefenen.
Op de polikliniek fysiotherapie werkt Sanne met kinderen met uiteenlopende aandoeningen, waarbij er regelmatig ook sprake is van gedragsproblemen. Meestal is het klachtenbeloop complex en is een multi-disciplinaire aanpak wenselijk.
-
Tim Boymans
Dr. Tim Boymans studeerde in 2009 af in de geneeskunde aan de Universiteit Maastricht. De opleiding tot orthopaedisch chirurg werd in de periode 2010-2016 volbracht in de ziekenhuizen te Heerlen, Venlo, Maastricht en Sittard. Van juli 2016 t/m juni 2017 volgde hij een fellowship (subspecialisatie) heup- en knieprothesiologie en infectiebehandeling in de Noordwest Ziekenhuisgroep te Alkmaar onder supervisie van dr. L.C.M. Keijser en drs. C.J. Vos. In dat jaar bracht hij ook enkele weken door in de Endoklinik te Hamburg in het kader van specialisatie in revisieprothesiologie (vervanging van kunstgewrichten) van heup en knie, alsmede de behandeling van infecties rondom heup-/knieprotheses.
Sinds augustus 2017 is hij werkzaam als staflid orthopedie in het Maastricht Universitair Medisch Centrum+. Hier houdt hij zich met name bezig met aandoeningen van het kniegewricht, in het bijzonder de behandeling van ‘vroegartrose’. Sinds juli 2023 is hij plaatsvervangend hoofd van de afdeling orthopedie.
-
Tom Ehlen
Tom Ehlen, MSc, is een gepassioneerd fysiotherapeut, gespecialiseerd in diagnostiek en revalidatie van het kniegewricht. Na zijn opleiding tot fysiotherapeut aan ZUYD Hogeschool te Heerlen, heeft hij zich van 2005-2008 gespecialiseerd tot Master sportfysiotherapeut en van 2009-2012 tot Master orthopedisch manueeltherapeut, beiden aan Hogeschool Utrecht.
Sinds 2016 is Tom in dienst bij Fysiovision BV, waarmee hij het Knie- heupcentrum plus heeft opgericht en hier manager van is.
Als consultant voor bedrijven als Regentis Biomaterials (kraakbeen) en ATRO medical (meniscusprothese) draagt Tom bij aan zorginnovatie door wetenschappelijk onderzoek. In samenwerking met Zuyderland orthopedie loopt inmiddels de tweede wetenschappelijke studie m.b.t. Blood Flow Restriction Training in het Knie- heupcentrum plus.
Het laagdrempelig willen delen van kennis en expertise heeft in 2018 geleid tot het oprichten van “the Knee community”. Daarnaast schrijft hij evidence-based protocollen over knierevalidatie voor o.a. het MUMC+ en geeft Tom sinds 2023 zowel in Nederland als België de 1-daagse nascholing “Kraakbeenpathologie van de knie binnen de fysiotherapie”.
-
Romain Seil
Prof. Romain Seil is een kniespecialist uit Luxemburg. Hij volgde zijn opleiding in Luxemburg, België, Duitsland en de VS. In 2007 werd hij benoemd tot buitengewoon hoogleraar orthopedische chirurgie aan de Universiteit van Saarland in Duitsland. Sinds 2004 werkt Prof. Seil in het Centre Hospitalier de Luxembourg, waar hij momenteel directeur is van de afdeling Neurowetenschappen en Musculoskeletale Aandoeningen.
Romain Seil is mede-directeur van het door het IOC-geaccrediteerde Franstalige Research Centre for Prevention of Injury and Protection of Athlete Health Network ReFORM. Hij is mede-oprichter van het ESSKA Pediatric ACL-register. Hij ontving verschillende prijzen voor zijn wetenschappelijke werk, gaf bijna duizend lezingen op alle continenten, was co-redacteur van meerdere boeken en (mede-)auteur van honderden peer-reviewed publicaties en boekhoofdstukken. Hij is een van de oprichters van het ESSKA Journal of Experimental Orthopaedics, en fungeert als co-redacteur, lid van redactieraden en beoordelaar van verschillende wetenschappelijke tijdschriften op het gebied van orthopedische chirurgie en sportgeneeskunde.
Romain Seil is lid van de medische en wetenschappelijke commissie van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en van vele nationale en internationale verenigingen, waaronder ISAKOS en de ACL Study Group. Hij is benoemd tot erelid van verschillende wetenschappelijke verenigingen in Europa. Hij is voormalig voorzitter van ESSKA (www.esska.org) en GOTS (www.gots.org) en is momenteel voorzitter van LIROMS (www.liroms.lu). Hij is voorzitter van de medische en wetenschappelijke commissie van het Luxemburgse Olympisch Comité (COSL) en lid van de raad van bestuur van de Sports Medicine Society in Luxemburg en het Luxembourg Institute of High Performance in Sports (LIHPS). Hij was ESSKA-AOSSM travelling fellow in 2001 en mentor in 2019.
-
Nicky van Melick
Dr. Nicky van Melick is onderzoeker en voormalig sportfysiotherapeute. Als fysiotherapeute focuste ze zich volledig op patiënten met knieklachten, waarvan de meesten een voorste kruisband (VKB) blessure of reconstructie hadden. In 2019 promoveerde ze op haar proefschrift ‘Return to play after anterior cruciate ligament reconstruction. It’s time to reconstruct rehabilitation’ bij het Radboud University Medical Center in Nijmegen.
Tegenwoordig werkt Nicky als post-doctoraal onderzoeker bij het Sports & Orthopedics Research Center van Anna TopSupport in Eindhoven. Haar onderzoek richt zich daar nog steeds voornamelijk op sporters met VKB blessures, met het fysieke en psychologische herstel na een VKB reconstructie, en revalidatie en terugkeer naar sport van jeugdige sporters met deze blessure als voornaamste aandachtsgebieden.